Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Voor jonge mensen, die op de middelbare school zitten.

Waarom?
Als je naar de middelbare school gaat, wil je niet meer naar de kinderkerk, maar mee met je ouders naar de dienst is ook niet echt cool. Het is fijn dat er nu genoeg jonge mensen zijn om de Galerijgroep weer te activeren. Zo ongeveer 10 x per jaar komt deze groep bij elkaar met een activiteit. Zo heeft de Galerij onlangs een moskee bezocht. En bij een eerdere bijeenkomst, met de trein naar Amsterdam om in de Nieuwe kerk een tentoonstelling te zien over het Jodendom door de eeuwen heen. Een andere activiteit was het bekijken van een film over jongerenrecht en daarna met elkaar daarover discussiĆ«ren. Ook andere activiteiten hebben plaats gevonden.

Voor wie?
De Galerijgroep is niet alleen toegankelijk voor jonge gemeenteleden, maar ook voor vrienden, vriendinnen en andere belangstellenden, zolang je in de leeftijdgroep valt. Iedereen is van harte welkom.

Naam?
Waar komt de naam Galerijgroep vandaan? Als je aan de ene kant van de kerk de trap omhoog gaat kom je bij het orgel, maar aan de andere kant kun je ook de trap omhoog en dan kom je op de galerij. Als het heel erg druk in de kerk is, kun je daar ook zitten. Toen de kerkdiensten nog heel druk waren, zaten daar ook kerkgangers. De voorste rij werd vrijgehouden voor de leden van de Galerij. Tijdens het zingen van het eerste lied gingen zij dan naar het consistoriekamer om daar met elkaar op eigen wijze te discussiƫren. Dat is in deze tijd een beetje saai. Nu vullen we dat dus anders in. De naam is echter gebleven.

Leiding
De leiding bestaat op dit moment uit:

  • Sandra Veen;
  • Jeroen Jansen;

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.