Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

"In Galop!"

Najaarsuitje 2017Op dinsdag 3 oktober verzamelen we ons met 40 personen in 't Jagershuis in Lage Vuursche waar het haardvuurtje brandt. Daar drinken we ons met thee en koffie moed in voor wat komen gaat. We genieten van heerlijke appel- en chocoladetaart en nemen de tijd om bij te praten met deze en gene.

Dan wordt het echt tijd om naar buiten te gaan richting de huifkarren. Ingeborg en mevrouw Boot houden de boel binnen voor ons in de gaten terwijl wij ons begeven naar twee grote karren en vier paarden die bij de stal op ons staan te wachten.

Waar sommigen van ons wat terughoudend en met lichte vrees het pittige opstapje van de huifkar nemen, springen anderen binnen een vloek en een zucht op de bok. Na wat heen en weer geschuif zitten we uiteindelijk lekker dicht tegen elkaar aan en begint de tocht door de prachtige omgeving van Lage Vuursche. De paarden moeten hard werken maar hebben er duidelijk zin in. In eerste instantie gaat het in keurige draf maar dan doorkruisen we in volle galop de bossen rondom kasteel Drakensteyn en krijgen en passant van de koetsiers leuke weetjes te horen over het kasteel, de bewoners en de omgeving.

Na anderhalf uur weten we ons weer uit de huifkarren te werken en gaan terug naar 't Jagershuis om ons te goed te doen aan pannenkoeken, salades en omeletten met bijpassende drankjes. Zo fijn om daar nog even het gevaar van die galopperende paarden te evalueren, na te praten en gewoon te genieten.

Eén van ons verzucht dat het toch wel heel gezellig is dat onze twee gemeenten samen zijn gegaan. En daar kan ik na deze middag alleen maar "amen" op zeggen!