Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

De ‘grote verbouwing’
Als alles goed blijft verlopen is de verbouwing van het
gemeentecentum in Bussum gereed als deze editie van DeLutheraan verschijnt. Sinds zondag 12 mei zijn we niet meer bijeen geweest in Bussum. Ruim vier maanden daarna, op 15 september, zien we elkaar daar pas weer tijdens een dienst waarin mw. dr. Christina Pumplun voorgaat.
De zondag daarna is ook vermeldenswaard. Dan is de Vredesdienst in de Grote Kerk in Naarden (zie de informatie hieronder).
Een derde hoogtepunt is de viering van het 25-jarig ambtsjubileum van ds. Willy Metzger op 6 oktober a.s.
Ton & Ellen

Vredesweek 2019
Oecumenische Vredesdienst zondag 22 september 10 uur in de Grote Kerk Naarden.
De Vredesweek wordt gehouden van 21 t/m 29 september. In Nederland is dit een initiatief van PAX.
Vanuit de Raad van Kerken Naarden-Bussum-Hilversumse Meent is de Oecumenische Werkgroep bij de voorbereidingen van de oecumenische Vredesdienst betrokken.
Dit jaar vindt de oecumenische Vredesdienst plaats in de Grote Kerk Naarden. Voorgangers zijn: ds. Annegreet van der Wijk (Doopsgezinde Gemeente Bussum-Naarden), ds. Petra Smit (Vrije Evangelische Gemeente Bussum), ds. Véronique Lindenburg (Protestantse Gemeente Naarden).
U/jij bent hartelijk welkom! Kinderopvang en kindernevendienst aanwezig.
Info PAX: https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/campagnes/vredesweek
Info Protestantse Gemeente/Grote Kerk Naarden: www.pkn-naarden.nl
Contactpersoon: ds. Véronique Lindenburg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vredeswandeling en uitreiking Vredespaal 2019
Het thema van de Vredesweek is dit jaar ’Vrede verbindt over grenzen’.
Al enkele jaren vindt in Gooise Meren in de Vredesweek een Vredeswandeling plaats. Bedoeld om alle culturen en levensbeschouwingen met elkaar samen te brengen rond vrede. De organisatie is in handen van “Samen Gooise Meren”.
Met de Vredeswandeling hopen we in de loop der tijd heel Gooise Meren aan te doen.
De Vredeswandeling vindt plaats op zondag 22 september van 14-16 uur op de Keverdijk in Naarden. Start om 14 uur bij Basisschool De Tweemaster Van Limburg Stirumlaan 105, Naarden. Met een niet al te lange wandeling, creatieve programmaonderdelen, muziek en bezoek aan Moskee As-Salaam. De organisatie heeft vorig jaar de eerste Vredespaal uitgereikt. De Winnaar was de WereldBBQ. De Vredespaal 2018 staat nu in de Groene Long te Bussum. Dit jaar wordt opnieuw een Vredespaal uitgereikt.
Meer informatie volgt!
Contactpersoon: ds. Véronique Lindenburg. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.