Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Op zondag 13 juni vond een bijzondere dienst plaats. Jenny en Christian namen officiële afscheid en Jacqueline werd ingezegend als diaken. Fijn dat er altijd weer gemeenteleden opstaan om hun bijdrage aan de kerkenraad te leveren.

Foto bevestiging Jacqueline 

Bloemen van de altaartafel
De bloemen van het altaar gingen de afgelopen periode als dank, felicitatie of ter bemoediging naar de dames Hanneke Huibers, Jacqueline Schröder, Jenny van Rossum, Yvonne Bos, Jeanette Boshuyzen, Tineke Voetberg en de heren Christian Claus en Willy Metzger. 

Gemeente-BBQ op 4 september
We verheugen ons op onze gemeente-BBQ. Op de foto ziet u Sandra, Lenny en Johan die ook nu weer actief van de partij zullen zijn. Deze foto isFoto bij BBQ genomen tijdens een vorige BBQ toen zij alle drie een kleine Paaskaars hebben ontvangen als dank voor hun grote verdiensten voor de gemeente.

Bustocht 5 oktober
Hoera! We gaan 5 oktober met de bus op stap voor een tocht naar de kastelen op de Utrechtse heuvelrug en gezelligheid bij restaurant Boschzicht. De bus brengt ons door de mooiste natuurgebieden van het midden van ons land, de Utrechtse heuvelrug. Verscholen in de parkbossen liggen talrijke kastelen en ridderhofsteden. Deze werden in de middeleeuwen bewoond door de heersende adel.

Door het vallen van de bladeren van de bomen, zijn de kastelen in het najaar goed zichtbaar. De gids die met ons meegaat op de rondrit zal zeker leuke wetenswaardigheden weten te vertellen. De lunch is in restaurant Boszicht te Scherpenzeel. Het wordt smullen met een driegangen jachtschotel. Om 14.00 uur komt de gids voor onze rondrit en we eindigen de dag weer in restaurant Boschzicht voor een drankje en een bittergarnituur.

Vertrektijden
Voor de Bussumers geldt: verzamelen om 10.15 uur bij station Bussum-Zuid bij de rotonde. Hilversummers worden om 10.45 uur verwacht op de hoek Bergweg/Boomberg. Voor deze mooie en leuke tocht betaalt u slechts €20 per persoon. Hoewel we waarschijnlijk allemaal zijn gevaccineerd is het advies om voor de zekerheid een mondkapje mee te nemen. Opgeven graag vóór 22 september bij Loes van Driel-Blaak, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 035-6918090. 

Kerkelijke Stand
Jarige gemeenteleden boven de 80 jaar tot 19 oktober 2021

Naam Datum Leeftijd
Mevr. J.W. Tolud - Rustwijk 5 september 90
Dhr. N.J. de Boer 6 september 87

Verhuisd:
Mevr. J.E.G. Blaak is binnen Hilversum verhuisd.
Dhr. B. Pauli is binnen Naarden verhuisd.
Dhr. J.F. Hulsteede is van Huizen naar Hilversum verhuisd.

Wij heten de volgende nieuwe gemeenteleden van harte welkom:
Mevr. E.F. Kooiman
Dhr. O. Roelofs
Mevr. K. van Zuilen-Möller 

VredesweekOecumenische Vredesdienst over de vrede op zondag 19 september 2021

Op deze zondag bent u om 10.00 uur van harte welkom bij de Vrije Evangelische Gemeente Bussum aan de Dr. F van Eedenweg 43 in Bussum.

Wat doe jij in vredesnaam?
Het thema van de dienst is: wat doe jij in vredesnaam? Voorgangers zijn ds. Véronique Lindenburg (PG Naarden) en ds. Petra Smit (Vrije Evangelische Gemeente Bussum) en de organist is Tom Koldewijn. Muzikale medewerking wordt verleend door Saskia Le Poole (cello), Simon Duim (saxofoon en fluit) en Dane Sealy (piano en zang).

Aanmelden is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De dienst wordt ook uitgezonden via KerkTV. Zie www.kerkdienstgemist.nl of klik op de KerkTV button op www.vegbussum.nl. U bent van harte welkom!

                                                                     De diaconie