Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn we als Diaconie in september weer bijeen geweest. Als deze editie verschijnt in oktober hebben we onze 2e vergadering achter de rug. Daarin is o.a. de oogstdienst op zondag 28 oktober besproken.

Maar eerst even een terugblik op de afgelopen periode. Tijdens de BBQ mochten we als Diaconie weer de Paaskaarsen van 2017 uitdelen. De kaars uit Hilversum ging dit jaar naar mevrouw M. Gron. Zij kreeg de kaars als ondersteuning voor de zware periode die achter haar ligt. De kaars uit Bussum ging naar Ellen en Ton Reijinga, als dank voor het vele werk dat zij verrichten voor onze gemeente, van de bloemen tot het regelen van organisten.

Op zondag 9 september werd Loes van Driel herbevestigd als lid van de Diaconie in een dienst met veel mooie liederen. Loes nogmaals hartelijk welkom.

Dinsdag 25 september was het dan zover. Onder het genot van een heerlijk najaars zonnetje, was er een vaartocht over het Naardermeer. Om half 2 stapten 28 gemeenteleden in de boot. Onder begeleiding van een gids en stuurman werd er vol passie gesproken over het ontstaan en beheer van het Naardermeer. Na afloop gezellig met z’n allen een kopje koffie en thee met appelgebak of cheesecake van vijgen genoten. We gaan deze vaartocht zeker nog eens doen, maar dan in een voorjaar.

Op zondag 30 september was er de jaarlijkse najaarscollecte van de Diaconie. Deze stond in het teken van de Rohingya vluchtelingen. Tijdens dit schrijven heb ik nog geen tussenstand van de opbrengst, we hopen op een mooi bedrag. Vorig jaar mochten we € 800,- ophalen. Wie weet lukt dat dit jaar ook weer. Mocht u nog een gift willen geven dan kunt u dit overmaken op de bankrekening van de Diaconie o.v.v. Rohingya.

Dan de oogstdienst. Deze vieren we dit jaar in Hilversum. Onze “oogst” is voor de voedselbank in Huizen. Ieder jaar mogen wij onze oogst delen met mensen die het minder hebben. Uw oogst mag ook dit jaar weer bestaan uit diverse houdbare levensmiddelen. U kunt hierbij denken aan diverse pasta’s, rijst en conserven. Ook hard fruit is welkom (appels, sinaasappelen, mandarijnen). Liever geen broodproducten, deze zijn namelijk moeilijk te bewaren. De uitgangscollecte is ook bestemd voor de voedselbank. U kunt uw oogst zaterdag 27 oktober tussen 11.00 uur en 14.00 uur inleveren op de Bergweg in Hilversum. Uiteraard mag u ook zondag 28 oktober de oogst mee brengen.

De komende periode gaat de Diaconie zich nog buigen over een drietal zaken die jaarlijks terug komen. Het eerste is het collecterooster voor 2019. Dit wordt in concept bij ons aangeleverd, dan buigen wij ons er over en komt er een definitieve versie.
Ten tweede de giften die wij jaarlijks overmaken naar de diverse instanties die wij een warm hart toedragen.
Als laatste is de bijeenkomst voor de bezoekgroep/Solatium. Ieder jaar komen we bijeen om te horen over het wel en wee van gemeenteleden die bezocht worden. Dit jaar komen we in Bussum bij elkaar. Zodra de datum bekent is krijgen de leden van de bezoekgroep/Solatium een uitnodiging.

Zoals u heeft kunnen lezen is er weer veel moois gepasseerd en staat er nog veel te gebeuren.

Peter Wagner.