Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Voorjaarstocht

Dinsdag 30 mei gaan we een heerlijk dagje uit naar de nachtwacht op klompen op de Sallandse Heuvelrug. Wij maken ‘s ochtends een stop met koffie met gebak. De Sallandse Heuvelrug heeft de status van Nationaal park en we maken hier een adembenemende panoramatour.

In Luttenberg woont de enige klompenmaker en hij demonstreert hoe de klompen vroeger werden gemaakt. Het hoogtepunt van het bezoek is het klompenmozaïek van de Nachtwacht. Hij vertelt hoe hij dit klassieke meesterwerk heeft gemaakt. Natuurlijk wordt er ook gegeten en zullen we als middagmaal een heerlijk driegangendiner nuttigen.

De kosten bedragen slechts € 20,00 per persoon. Hiervoor krijgt u dus een dagje uit, koffie met gebak, een driegangendiner (tussen de middag), de excursie aan de klompenmakerij en een adembenemende panoramatour. We vertrekken om 9:00 uur en zijn rond 17:45 uur weer thuis. Graag opgeven bij Loes van Driel-Blaak.

Toelichting bij de collectes in de komende periode

Collecte 2 april Palmzondag – Because we carry

Because We Carry is een organisatie die wekelijks met teams van vrijwilligers naar Lesbos gaat om daar mensen op de vlucht te helpen. De teams van vrijwilligers zorgen zelf voor hun eigen sponsoring. Elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

Collecte 9 april – Paasochtend – Kinderen in nood

Stichting Kinderen in Nood is een landelijk opererende hulporganisatie die wordt gerund door vrijwilligers. Vrachtwagens brengen hulpgoederen naar diverse landen. Vrijwilligers op de plaats van bestemming zorgen ervoor dat de goederen goed terechtkomen.

Collecte 16 april – Vrienden van Theodotion

De Stichting Vrienden van Theodotion heeft als doelstelling: de behartiging van het welzijn van alle bewoners binnen Amaris Theodotion in Laren. Met deze extra’s, bedoeld voor ontspanning en recreatie, kan wat meer kleur worden gegeven aan het leven van de bewoners.

Collecte 23 april – Binnenlands Diaconaat – Kerk in Actie

Kerk in Actie ondersteunt diverse initiatieven in Nederland die omzien naar gevangenen en hun partners en kinderen.

Collecte 30 april – De Regenbooggroep

De Regenbooggroep wil door middel van diverse projecten deelnemers actief laten deelnemen in de maatschappij. Zo verbinden zij hen met elkaar, met buurtbewoners en met andere behulpzame Amsterdammers.

Collecte 7 mei – Oekraïne

Hulp wordt geboden via de kerken in Oekraïne.

Collecte 14 mei – Binnenlands Diaconaat – Kerk in Actie

Kerk in Actie begeleidt en ondersteunt kerken in heel Nederland bij hun taak om armoede en eenzaamheid te lijf te gaan.

Collecte 21 mei – Bezwa Foundation

De Stichting Werkgroep Zambia ondersteunt de samenwerking tussen de Nederlandse particuliere ontwikkelingsorganisaties die zich met Zambia bezighouden.

Collecte 28 mei – Pinkstercollecte

Veel christelijke gezinnen in Egypte hebben geen geld om een Bijbel te kopen. Dankzij de jaarlijkse bijbelcompetitie van het Egyptisch Bijbelgenootschap lezen tienduizenden kinderen tóch bijbelverhalen. Elk kind krijgt thuis een boekje met Bijbelse vragen. De hele familie doet mee om de vragen te beantwoorden.

Collecte 4 juni – Free a girl

Free a Girl streeft een wereld na zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen. Door slachtoffers directe hulp te bieden en straffeloosheid aan te pakken.

Collecte 11 juni – De Anthonius Hof

De Anthonius Hof is een verpleeghuis in Bussum. Bewoners kunnen een eigen leven blijven leiden, in elke levensfase. Zo gezond, vitaal en zelfstandig mogelijk. Ook ondersteunen zij partners en familie indien gewenst.