Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

De afgelopen periode stonden de Diaconie vergaderingen in het teken van onze komende activiteiten. Zoals de voorjaarstocht en Hemelvaart.

Wat we u eerst willen melden is dat we tijdens de collecte voor Stichting Bootvluchteling een bedrag van € 115,30 hebben gekregen. Waarvoor we u heel hartelijk willen bedanken. Dit bedrag hebben wij verdubbeld en overgemaakt.

Maar nu eerst een terugblik op de snertmaaltijd van vrijdag 1 maart. Om 17.30 uur stonden de kerkdeuren open, en rond 18.00 uur werden de soepkommen gevuld met snert. 30 gemeenteleden genoten van de ouderwetse varkenssnert, rund- of de vegetarische variant. Dat de soepen in de smaak vielen zag je aan het einde, er was niet veel meer over. Al met al weer een gezellige avond met elkaar.

Dan nu de voorjaarstocht. Op donderdag 23 mei gaan we met de bus (incl. lift) op stap. Ditmaal gaan we richting Twente en de grensstreek. We maken een tocht langs typisch Twentse boerderijen, havezaten, ridderhofstede en watermolens. Ook de Regge en Dinkel zullen we meermalen zien, dit alles onder begeleiding van een gids in de bus. Verder brengen we nog een bezoek aan Bad Bentheim. Dit alles kan natuurlijk niet op een lege maag. Onderweg krijgen we koffie/thee met wat lekkers. En we gebruiken ook een warme lunch, met vlees of vis. Er komt een info folder waar u zich kunt aanmelden met de aanmeldingsstrook. Hierop kunt u ook uw voorkeur voor de warme lunch aangeven. Mocht u deze folder niet krijgen, dan kunt u zich ook bij ons aanmelden. We stappen in Hilversum op de Bergweg om 08.00 uur op, en de bus zal om 08.30 uur vanaf station Bussum-Zuid vertrekken. Uiteindelijk zullen we rond 17.45 uur weer terug zijn. Het zal al met al weer een mooie dag worden.

Een week later op 30 mei is het Hemelvaart. Dit jaar zal er geen dauwtrappen en ontbijt zijn. We doen het dit jaar anders. Na de Hemelvaartdienst gaan we gezellig met elkaar een aangeklede koffietafel gebruiken. Laat u ons even weten of u komt? Dan kunnen we daar met de inkopen rekening mee houden.

We zullen ons de komende periode bezig houden met het jaarverslag van 2018, wie dit jaar de paaskaarsen van 2018 krijgen en de grote najaarscollecte. Heeft u voor de laatste twee een suggestie? Laat het ons weten. Ook zullen we ons samen met de kerkenraad buigen over het beleid en visie voor de komende jaren.
We hopen u te ontmoeten op de voorjaarstocht en de Hemelvaartdienst.