Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Bij diverse vieringen in de komende tijd

Palmzondag, 28 maart 2021
Het feest van de intocht zal ook dit jaar nog een online viering zijn. De lezingen voor deze zondag zijn Exodus 15,27-16,7 en Marcus 11,1-11, het verhaal van de intocht in Jeruzalem.

De Agapè-viering van Witte Donderdag, 1 april 2021, 18.00 uur
Dit wordt een eenvoudige zoomviering vanuit het gemeentecentrum. Onze traditionele liturgische maaltijd met vis en brood en ander lekkers zal net als de soepmaaltijden worden rondgebracht. Als u daarvan gebruik wilt maken graag opgeven bij onze secretaris.

Goede Vrijdag, 2 april 2021, 20.00 uur
Goede Vrijdag gedenken we met een online viering het lijden en sterven van Jezus onze Messias. Voorganger is mw. Elsa Aarsen-Schierink. We horen het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus, afgewisseld met liederen. Naast Nico Strubbe aan de vleugel zal deze viering extra muzikaal ondersteund worden door zang van Hanneke Huibers. Onder andere met het stuk Pianto della Madonna, Stabat Mater voor één stem met begeleiding.

De viering van Paasnacht, 3 april gaat i.v.m. corona niet door

De viering van Paasochtend, 4 april 2021
In deze dienst waarin hopelijk weer een aantal gemeenteleden fysiek aanwezig mogen zijn zal de nieuwe Paaskaars binnen worden gedragen en het licht van de paasochtend worden gedeeld. Tevens hopen we ook in het licht van de opstanding het Heilig Avondmaal te mogen vieren.

Van Pasen naar Pinksteren
Hoe verdere versoepelingen gestalte krijgen, hangt uiteraard af van hoe snel de vaccinatie van de meest kwetsbare groepen vordert en of de druk door corona op de zorg wel degelijk vermindert in de komende tijd.
We willen voorzichtig blijven maar de draad van onze vieringen met fysieke aanwezigheid weer oppakken.

Zondag Cantate, 2 mei 2021
Een hopelijk feestelijke dienst met extra muzikale begeleiding door zangers.
De zondag van het Pinksterfeest, 23 mei 2021
Deze dag vieren we hopelijk met een bijzonder feestelijke dienst. Twee jaar geleden mochten Okke-Jan Roelofs en Erik Molenaar de zegen over hun trouwbelofte ontvangen. In de viering van dit jaar zal Okke-Jan de Heilige Doop ontvangen.

Zondag 2 na Trinitatis, 13 juni 2021
In deze viering hopen we ons nieuwe kerkenraadslid Jacqueline Schröder-van Beek te mogen bevestigen als diaken. En nemen we als gemeente afscheid van oud-kerkenraadsleden Jenny van Rossum en Cristian Claus.

Gesprekskring en Verdiepingskring
Tot nu toe zijn geen nieuwe data bekend. Afspraken en meer informatie in overleg met ds. Willy Metzger.

Ds. Willy Metzger (voorzitter kerkenraad)