Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

 

Bij de diverse vieringen in de komende tijd:

5 februari 2023, jaarlijkse oecumenische ‘Minikerkendag’ in de Mariakerk te Bussum, aanvang van de dienst 11.00 uur

Dit jaar is de Minikerkendag, de zondag waarop vrijwel alle kerken van Naarden en Bussum in één kerkgebouw samenkomen, in de Mariakerk. De aanduiding ‘Minikerkendag’ dekt wellicht niet meer helemaal de lading van de viering. Wat blijft staan is de ontmoeting van verschillende geloofsrichtingen en het benadrukken van hetgeen ons verbindt.

Week van gebed
Het thema van deze viering ‘Doe goed – zoek recht’ sluit aan bij de Week van gebed voor eenheid van christenen 2023. De collecte van deze viering is bestemd voor de voedselbank. Maar u kunt ook zelf goederen voor de voedselbank meenemen voorafgaand aan de viering. In de kerk en/of in het bijgebouw van de kerk staan kratten klaar voor deze actie.

Afbeelding12 

 

 

 

 

 

Voorgangers in deze dienst zijn: Ds. Petra Smit (Vrije Evangelische Gemeente, Pastoor Carlos Fabril (Rooms-katholieke Parochie) en ds. Willy Metzger (Evangelisch-Lutherse Gemeente). In deze dienst vormen muzikanten uit verschillende kerken samen een band. Zij spelen met en naast de dirigent van de zangers en organist Frans Baneke van de Mariakerk.

Afbeelding13

 

 

 

 

Meedoen met gelegenheidskoor
Zangers uit de verschillende kerken zijn van harte uitgenodigd om de gemeentezang te ondersteunen in een gelegenheidskoor. Zij kunnen zich melden bij dirigent Karin Kuijper-Bouwmeester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor kinderopvang tijdens de viering wordt zorggedragen.

 

Zondag 12 februari 2023, zondag Septuagesima, de eerste zondag van de voorvastentijd, zal ds. Perla Akerboom-Roelofs voorgaan.

Zondag 19 februari 2023, zondag Quinquagesima gaat mw. Elsa Aarsen Schierink voor.

Zondag 26 februari 2023, zondag Invocabit (Als hij mij te hulp roept), de eerste zondag in de 40-dagentijd vieren we het Heilig Avondmaal, en hoop ik zelf voor te gaan. Traditiegetrouw horen we op deze zondag het verhaal van de beproeving van Jezus in de woestijn.

Zondag 5 maart 2023, zondag Reminiscere (Gedenk uw barmhartig-heid), gaat dr. Theo van Willigenburg voor.

Zondag 12 maart 2023, zondag Oculi (Mijn ogen zijn bestendig op de Heer) gaat ds. Perla Akerboom-Roelofs voor.

Zondag 19 maart 2023, zondag Laetare (Verheugt u met Jeruzalem) hoop ik zelf voor te gaan. We vieren op deze zondag, die qua kleur en klank zo vreugdevol naar Pasen vooruit wil wijzen, het Heilig Avondmaal.

Zondag 26 maart 2023, zondag Judica (God, doe mij recht) gaat dr. Christina Pumplum voor.

Gesprekskring en verdiepingskring
De volgende bijeenkomsten van de gesprekskring en van de verdiepingskring zijn op dit moment nog niet gepland. Nadere informatie en data van de vervolgafspraken zijn via de predikant te verkrijgen.

Gemeentemaaltijd 24 maart
U bent van harte uitgenodigd voor de eerstvolgende gemeentemaaltijd met aansluitend een lezing over Bachs Mattheüs Passie door dhr. Piet Philipse. De maaltijd vindt plaats op vrijdag 24 maart 2023 in ons gemeentecentrum. De inloop is vanaf 17.30 uur. We beginnen de avond met een eenvoudige maar hopelijk voedzame maaltijd, waarna wij genieten van de lezing van de heer Piet Philipse over een van de bekendste muzikale meesterwerk van Bach, uiteraard ondersteund met het beluisteren van diverse fragmenten daarvan.