Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Bij diverse vieringen tot de zomerperiode

Palmzondag, 10 april 2022, 10.30 uur
Het feest van de intocht kan dit jaar voor het eerst sinds twee jaar weer plaatsvinden. Kinderen en jongeren zijn welkom bij deze feestelijke opmaat van de Goede Week en hopelijk kunnen we enkele palmpasenstokken maken.

De Agapé-viering op Witte Donderdag, 14 april 2022, 18.00 uur
Dit is een viering voor jong en oud. Na een lange tijd is iedereen weer van harte welkom bij deze dienst waarin we de instelling van het Heilig Avondmaal met een uitgebreide liturgische maaltijd vieren. We horen de verhalen van het eerste Pesachmaal van het volk Israël en van het laatste avondmaal van Jezus en zijn discipelen. De lezingen voor deze donderdag zijn Exodus 15,27-16,7 en Johannes 12,12-24, het verhaal van de intocht in Jeruzalem, volgens het Luthers leesrooster

Goede Vrijdag, 15 april 2021, 20.00 uur
Op Goede Vrijdag gedenken we het lijden en sterven van Jezus onze Messias. Voorganger is dr. Theo van Willigenburg. We horen het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus, afgewisseld met liederen. Deze viering begint om 20.00 uur. Naast dhr. Jan Dijkema aan de vleugel zal deze viering muzikaal ondersteund worden door zang van mw. Gina van Elburg sopraan en mw. Berbel de Vos alt, met delen uit het Stabat Mater van Pergolesi.

Paasnacht, 16 april 2022, 22.00 uur
Tijdens de viering van de Paasnacht vieren we onze doortocht vanuit het donker naar het licht van de opstanding. Deze viering is vanuit de traditie het hoogste feestgebeuren. Deze dienst is dus niet een soort opmaat voor de dienst van Paasochtend, maar eigenlijk het omgekeerde, Paasochtend mag stralen in de lof van het licht van de Paasnacht. 12 lezingen horen bij dit grootste feestgebeuren van ons geloven. Daarvan wordt zoals ieder jaar een selectie gelezen. Als u dat wilt, kunt u in deze viering bij de gedachtenis van de doop een waterkruis maken en daarmee uw eigen doortocht door het doodswater beamen. Deze feestelijke nachtdienst wordt afgerond met het vieren van het Heilig Avondmaal, de Maaltijd van de Heer. 

Paasochtend met Heilig Avondmaal, 17 april 2022, 10.30 uur
Met Paasochtend, de eerste zondag van de Paastijd begint het tweede deel van de Paaskring, de 50 dagen van Pasen naar Pinksteren. Het opnieuw klinken van het Gloria, het ‘Ere zij God’, en het ‘Halleluja’ bij het Psalmwoord onderstrepen de jubel van deze eerste periode van de Paastijd. We delen opnieuw het licht van Pasen.

Van Pasen naar Pinksteren en verder:
Zondag 24 april 2022, zondag Quasimodo geniti gaat ds. Perla Akerboom-Roelofs uit Nijmegen voor.

Zondag 1 mei 2022, zondag Misericordia Domini gaat dr. Bruno Nagel voor.

Zondag 8 mei 2022, zondag Jubilate gaat wederom ds. Perla Akerboom-Roelofs voor. In deze dienst vieren we het Heilig Avondmaal.

Zondag 15 mei 2022, zondag Cantate gaat dr. Theo van Willigenburg voor.

Zondag 22 mei 2022, zondag Rogate gaat mw. Elsa Aarsen-Schiering voor. Aansluitend aan deze dienst is onze voorjaars gemeentevergadering.

Donderdag 26 mei 2022, Hemelvaart is er geen dienst in onze kerk.

Zondag 29 mei 2022, Zondag Exaudi gaat ds. Willemijn Jonkers voor.

Zondag 5 juni 2022, Pinkster vieren we het feest van de uitstorting van de Heilige Geest met Heilig Avondmaal. In deze dienst ga ik zelf voor.

Zondag 12 juni 2022, Zondag van de Drie-eenheid (Trinitatis) zal ds. Evert-Jan van Katwijk uit Nederhorst den Berg voor gaan. Zelf zal ik in Nederhorst den Berg voorgaan.

Zondag 19 juni 2022, zondag 1 na Trinitatis gaat dr. Bruno Nagel voor.

Zondag 26 juni 2022, zondag 2 na Trinitatis hoop ik voor te gaan in een dienst met Heilig Avondmaal. Afsluiting van dit kerkelijke seizoen.