Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

 

Bij diverse vieringen in de komende periode
Door teruggang van het aantal nummers van de Lutheraan verandert ook de periode waarover u informatie voor de vieringen krijgt. Naast de informatie hier, wordt u uiteraard via de wekelijkse gemeentemail aanvullende informatie aangeboden. Als u de gemeentemail nog niet krijgt, maar wel wilt ontvangen, dan kunt u zich daarvoor via e-mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opgeven.

Zondag 3 advent, 17 december 2023, 16.30 uur
Onze adventsviering met kerstelijk tintje en aansluitende gezamenlijke adventsmaaltijd.
Voor deze dienst bent u ook dit jaar van harte uitgenodigd om een advents- of kerstgedicht mee te nemen dat u raakt of aanspreekt, een kort verhaal mag ook. Als u het niet zelf wilt voordragen mag u daarvoor ook met mij contact opnemen.
Er zal ook een kerstverhaal verteld worden en veel bekende kerst- en adventsliederen zullen klinken. Dus ook jongeren en jonge of oudere (klein)kinderen zijn welkom. Na de dienst is er traditiegetrouw pannenkoekeneten, gecombineerd met een voedzame erwtensoep. Via de gemeentemail krijgt u nog meer informatie indien nodig.

Kerstavond, zondag 24 december 2023, 21.00 uur
Helaas heeft de Doopsgezinde gemeente de samenwerking voor deze avond in verband met steeds minder beschikbare menskracht op moeten zeggen. Als Lutherse gemeente willen wij deze viering voor gemeente en buurt nog blijven houden. We vieren dus ook dit jaar in onze kerk aan de Mecklenburglaan 50 een kerstavondviering geschoeid op de leest van de anglicaanse traditie van lessons and carrols. Deze dienst begint om 21.00 uur. Voorgangers is ds. Willy Metzger. Van harte welkom, jong en oud.

Kerstochtend, maandag 25 december 2023
We vieren dit kerkelijke hoogtijdfeest met Heilig Avondmaal.
De lezingen voor kerstochtend zijn: Jesaja 52, 7-10 en Johannes 1,1-14.

Zondag 31 december 2023, geen dienst in onze kerk
De kerkenraad heeft besloten om op deze zondag geen dienst in onze kerk te vieren. Eventueel is bij de protestantse partners de mogelijkheid om een dienst bij te wonen. Via de nieuwsmail rond kerst kunt u meer informatie verwachten.

Zondag 7 januari 2024, Epifanie
Dienst met aansluitend onze nieuwjaarsreceptie, waarin ik zelf hoop voor te gaan. Op deze zondag vieren wij het feest van de verschijning, Epifanie, en staat het verhaal van de drie wijzen uit het Oosten aan wie de ster verscheen centraal.

Zondag 28 januari 2024, Septuagesima (70ste voor Pasen)
Op deze zondag, die door een relatief vroege Pasen dit jaar alweer in het kader van de Lutherse Paaskring staat, vieren we het Heilig Avondmaal.

Zondag 4 februari 2024, Oecumenische minikerkendag
Op deze zondag is er geen dienst in onze kerk, maar in de Grote Kerk in Naarden, samen met de in de oecumene verbonden kerkgenootschappen in Naarden en Bussum. Voorgangers in deze viering zijn onder andere ds. Peter Korver, pastor Carlos Fabril en ds. Saskia van der Mechelen. De begintijd is 10.00 uur of 10.30 uur. Via de gemeentemail houden wij u op de hoogte. Thema van de viering is in het kader van de week van gebed voor de eenheid het grote gebod: ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’.

Zondag 18 februari 2024, Invocabit (Als hij mij te hulp roept)
De eerste zondag in de 40-dagentijd vieren we het Heilig Avondmaal en hoop ikzelf voor te gaan. Traditiegetrouw horen we op deze zondag het verhaal van de beproeving van Jezus in de woestijn.

Zondag 25 februari 2024, Reminiscere (Gedenk uw barmhartigheid) Voorganger dr. Theo van Willigenburg.

Zondag 3 maart 2024, Oculi (Mijn ogen zijn bestendig op de Heer) Voorganger dr. Bruno Nagel.

Zondag 10 maart 2024, Laetare (Verheugt u met Jeruzalem)
Ik hoop zelf voor te gaan. We vieren op deze zondag, die qua kleur en klank zo vreugdevol naar Pasen vooruit wil wijzen, het Heilig Avondmaal.

Zondag 17 maart 2024, Judica (God, doe mij recht) Voorganger ds. Robert de Vos.


Gesprekskring en Verdiepingskring
De volgende bijeenkomsten van de gesprekskring en de verdiepingskring zijn op dit moment nog niet gepland. Meer informatie is via de predikant te verkrijgen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Theologiestudentes op gemeentebezoek
In het weekend van 13, 14 en 15 oktober waren Witness Maratu van de Lutherse kerk in Tanzania en Kani Kothandanpani van de Protestantse Kerk van Zuid-India bij ons te gast. We hebben kennis met hen gemaakt tijdens de gemeentemaaltijd en in de dienst op zondag 15 oktober hadden zij ook een rol. We bewaren fijne herinneringen aan hen.

 Afbeelding35