Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Op 29 september a.s. komen oud-katholieke en lutherse vrouwen en hun gasten weer bij elkaar om samen interessante dingen te doen. Deze keer in Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa met als thema mienskip (gemeenschap).

De Nederlandse Lutherse Vrouwenbond en de Stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging hebben een expositie ingericht met als titel ‘Mienskip door het Lam’.

De expositie bestaat uit foto’s en teksten van priester/kunstenaar Annemieke Duurkoop en uit een kruiswegstatie, gemaakt door gemeenteleden van verschillende kerken in Leeuwarden.
De expositie is interactief en dat betekent dat we op deze ontmoetingsdag zelf aan de slag gaan in de vorm van een workshop.

Programma van de dag:
De ontmoetingsdag begint om 10.00 uur met inloop, koffie met een Fries lekkernij en het bekijken van de expositie.
Na een korte viering stappen wij op de CITYTRAIN voor een ludieke rondleiding door Leeuwarden onder leiding van een bevlogen en bekwame gids.
Daarna wordt u een heerlijke lunch aangeboden.
Vervolgens gaan we ons verdiepen in de expositie in de vorm van een workshop. Eén workshop betreft de kruiswegstatie, de andere workshop betreft het werk van Annemieke Duurkoop.
Als we tijdens de workshop elkaars antwoorden bekijken en met elkaar daarover in gesprek raken, dan ontstaat er als vanzelf een gemeenschap. Immers gemeenschap vorm je door samen betekenis aan de werkelijkheid te geven.
We sluiten de dag af met een slotwoord en een lied. Rond 15.30 uur gaan we gezegend op huis aan.

Locatie: Lutherse Kerk Leeuwarden
Nieuwe Oosterstraat 28-30
8911 KN Leeuwarden

Deelname aan deze ontmoetingsdag is voor lutheranen geheel kosteloos. Ook uw reiskosten mag u declareren bij de NLVB.

Graag aanmelden en declareren reiskosten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Reiskosten declareren, met kopie van kaartjes of print van reisbewijs OV. Met de auto 19 ct per kilometer.

Ook mannen zijn van harte welkom op onze activiteiten. Neem gerust uw partner of vriend mee. Voor hen die niet zo goed ter been zijn en met de trein komen, regelen we vervoer van het station naar de Lutherse kerk.