Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Het is geen geheim dat ik creatief aangelegd ben. Sieraden en kaarsen maken, fröbelen met papier, altijd wel in om iets te doen.

En ik heb een oude hobby nieuw leven ingeblazen. Misschien hebben jullie mij al in de kerk bezig gezien. Laatst las ik in het blaadje van Versa over een brei-clubje in de Spieghelwijk en dat trok mijn aandacht.

Ik kan redelijk breien (al zeg ik het zelf) en vind dat ook wel leuk. Maar ik deed het eigenlijk nooit meer omdat ik niet wist wat ik moest breien en voor wie. De kinderen wilden geen gebreide truien (meer) aan en van sjaals was iedereen ondertussen ook wel voorzien.

Tja en toen kwam dus de brei-club langs. Een clubje van oudere dames die breien voor Kinderen In Nood, specifiek voor gehandicapte kinderen in Roemenië. Dus breinaalden uit de doos en breien maar. Heerlijk!

Als jullie nog wol hebben liggen: oud, nieuw, restjes, truien die uitgehaald kunnen worden, maakt niet uit … graag! De brei-club verwerkt alles. Inleveren mag bij mij of in de witte bakken in de hal van de kerk. Enige wens is dat het gewassen moet kunnen worden in de wasmachine. Jullie begrijpen wel dat de leidsters in het kindertehuis de truien niet op de hand gaan wassen.


http://www.kindereninnood.nl