Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Wat een prachtig feest vol verrassingen was deze zondag waarop we samen mijn 25-jarig ambtsjubileum vierden. Te veel om allemaal op te noemen, het was overweldigend en zeer emotioneel voor mij. Veel lof en dank voor de kerkenraad en vooral voor de leden van de voorbereidingscommissie, Hennie, Bert, Loes en Jan. Wat een fantastische dag en ook wat een fantastisch cadeau, de zeefdruk van Herman Brood met de titel “Niets menschelijks is ons vreemd”. Dank ook voor het prachtige en grappige lied, het was uit mijn leven gegrepen! Ik heb genoten van de toespraken en de fotovoorstelling, ik geniet van de bloemen en verheug me erop om de heerlijke vloeistoffen en de mooie boeken tot mij te nemen. En u kunt zich erop verheugen, dat ik hopelijk binnenkort in nieuwe “bedrijfskleding” voor u zal staan.
Uw “onnutte” dienaar Willy Metzger

 

Niets menselijks is hem vreemd

Zondag 6 oktober stond onze voorganger Willy, 25 jaar in het ambt, als playmobiel poppetje met pet, voor, naast, tussen en achter een heleboel andere poppetjes op het altaar met een computer en fornuis in zijn nabijheid. Wat een mooi beeld!

Na een fijne dienst met een heel persoonlijke preek over twee koningen en veel zwoegen, sprak ds. Evert-Jan van Katwijk Willy toe. Een bomvolle kerk kreeg een korte uitleg van een onderwerp wat Willy na aan het hart ligt: het contextueel pastoraat.

Met de glimlach nog op het gezicht begaven de ruim 100 aanwezigen zich naar het gemeentecentrum alwaar iedereen zich tegoed deed aan taartjes, wraps, bitterballen en andere lekkernijen, vergezeld van een glaasje.
Na mooie woorden van de Kerkenraad werd een ingelijste zeefdruk van Herman Brood als cadeau aangeboden.
Ook mag Willy na 25 jaar een nieuwe toga met stola uitkiezen. In de Lutherse traditie van zingen mocht een lied natuurlijk niet ontbreken en de Verdiepingskring nam de gemeente en gasten op sleeptouw met een uit het leven gegrepen lied.

Na een zeer geslaagd feest vertrokken de laatste aanwezigen rond een uur of half drie weer huiswaarts, hopende dat Willy nog vele vele jaren zal willen ‘zwoegen’ in onze gemeente.
Lenny van der Heijden