Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Koptekst doppen

Koptekst doppen 2


Bedankt voor jullie hulp! Ook namens Chema Vision.
Landelijk is weer 5000 KG aan plastic doppen verzameld! Dit betekent 5000 maaltijden! Een school die we met dit project steunen is de Chema Vision basisschool, gevestigd in de Kibera sloppenwijk van Nairobi, Kenia.

Op de bovenstaande foto zie je Joshua, die dankzij het ChildsLife schoolmaaltijden programma in ieder geval één voedzame maaltijd per dag krijgt. Voor sommige kinderen is de realiteit helaas dat dit soms de enige maaltijd is die ze op een dag krijgen.
Op de rechter foto zie je hoe een schoolmaaltijd klaargemaakt wordt. Een hele operatie, zo'n maaltijd voor de hele school!
Op 9 januari zijn door ons 50 kilo doppen ingeleverd bij ChildsLife. Dank aan alle doppenspaarders! Daarmee hebben wij weer een mooie bijdrage geleverd.
Groeten, Susanne Bottenheft-Kuijper

 

 

Beste doppenspaarders,

Samen hebben we heel wat doppen gespaard voor Doppen voor Kika. Helaas is er begin van de zomer een kink in de kabel gekomen. De contactpersoon in Bussum is met haar werk gestopt. Hierdoor kan ik de doppen niet meer in de buurt kwijt en helemaal naar Brabant rijden vind ik een beetje veel van het goede… .
Wat speurwerk op internet heeft een goed spaar-alternatief opgeleverd: ChildsLife.
ChildsLife werkt vanuit de overtuiging dat ieder kind recht heeft op onderdak, eten, onderwijs en zorg. Dus ook kinderen die in armoede leven. ChildsLife biedt deze kinderen kansen. De kans om sterk te worden. De kans om op te groeien tot wie ze willen zijn.
ChildsLife geeft praktische hulp aan kinderen en de gemeenschap waarin zij leven.
ChildsLife doet dit al 20 jaar overal in de wereld, samen met de lokale bevolking en lokale partnerorganisaties. Voor meer informatie zie: www.childslife.nl.
Onder het tabblad ‘Wat kun jij doen’ -> kom in actie-> Dopjesactie staat meer informatie en een folder. Ik zal de folder in de kerk ophangen.
Sparen voor ChildsLife gaat in principe op dezelfde manier als voor Kika.
En is lekker nog eens inzichtelijk: ‘1 kg doppen = 1 warme maaltijd voor een kind in armoede’.
Waarom plastic dopjes?
1. Doppen inzamelen kost jou geen geld en op een eenvoudige manier draag je een steentje bij.
2. Met de opbrengst van 1 kilo plastic dopjes kan ChildsLife een kind dat leeft in extreme armoede van een warme maaltijd voorzien!
3. Het is goed voor het milieu want van jouw ingezamelde dopjes worden duurzame producten zoals auto-onderdelen en plastic pallets gemaakt.


Hoe werkt het?
1. Zamel zoveel mogelijk doppen in.
2. Breng deze naar het inzamelpunt bij jou in de buurt.
3. Vanuit het inzamelpunt worden de dopjes naar het magazijn van ChildsLife gebracht.
4. De recyclefabrikant komt de dopjes ophalen.
5. Van jouw dopjes worden duurzame producten gemaakt én krijgen kinderen warme maaltijden.

Susanne Bottenheft-Kuijper

 

 doppendoppen 2