Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Save the date: maaltijdgroep met aansluitend film met een verhaal

Op vrijdag 17 april en op vrijdag 3 juli 2020 bent u van harte welkom in het gemeentecentrum voor een maaltijd en aansluitend film met een verhaal met een korte inleiding door een van onze gemeenteleden. Inloop 17. 30 uur, maaltijd 17.45 uur.

 

Over de eerste bijeenkomst “film met een verhaal”

Altijd fijn als een idee goed uitpakt. In december hadden we de eerste filmavond met vooraf eten. Het begin van een nieuwe traditie. Het eten was zoals gewoonlijk weer heerlijk, een stampottenbuffet deze keer, onze dank naar de koks is groot en wat fijn dat iedereen altijd helpt bij het uitserveren en afruimen.

De film “As it is in heaven”, “Zoals in de hemel” is goed ontvangen. Het is een intense film die door Johan werd uitgekozen en ingeleid. Het is een Scandinavische film die speelt in een klein dorp en laat zien dat iedereen mee mag doen. Ongeacht leeftijd, achtergrond of beperking, iedereen mag meezingen het kerkkoor. Inclusie is ook een belangrijk onderdeel van het werk van Johan. De film laat mooi zien dat het niet gaat om wat je overkomt in het leven, maar om hoe je daar vervolgens mee omgaat.
Kortom een prachtige film over keuzes maken en iets van het leven maken als het tegen zit. Bij de bibliotheek is de dvd te leen als je deze filmavond gemist hebt. We kregen achteraf een leuke reactie: “Bij het eten waande ik me in een restaurant en bij de film leek het wel het filmhuis”. Zo heb ik het ook ervaren. Wie volgt?
Johan Vroegindeweij