Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Onderscheiding van Nico en Gonda de BoerNa de dienst op zondag 28 januari verzocht ds. Metzger de gemeente nog even te gaan zitten. Vervolgens werden kerkrentmeester Nico de Boer en zijn rechterhand, echtgenote Gonda naar voren geroepen. Ze waren al super verrast dat dochter Karin met man en dochters en hun partners “zomaar” eens vanuit Brabant een dienst in Bussum wilden bijwonen.

Iedereen vermoedde toen al iets behalve Nico en Gonda zelf. Ds. Metzger hielp hen in een geweldige toespraak uit de droom.

De aanleiding was dat beiden meer dan 30 jaar onafgebroken actief in kerkenraad zaten of bezig waren met allerlei andere zaken zoals: ledenadministratie, benaderen van gastpredikanten, versturen van verjaardagskaarten aan alle jarige gemeenteleden, het maken van roosters voor kosters en collectanten en ik vergeet vast wel wat. Ze waren samen eigenlijk een soort kerkelijk bureau.

De kerkenraad had dan ook besloten om voor hen een kerkelijke onderscheiding aan te vragen. Voor beiden werd het een insigne in goud met een prachtig ingelijste oorkonde. Een prachtig boeket bloemen onderstreepte de feestelijke gebeurtenis. Ook vanaf deze plaats nogmaals van harte gefeliciteerd.

Enkele impressies van de uitreiking van de kerkelijke onderscheiding op 28 januari 2018: