Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi

Logo PKN

Afbeelding14

 

 

 

 

 

 


In de afgelopen maanden is het Hilversumse gemeenteblad Ons Gemeenteleven in samenwerking met het Streekarchief Gooi- en Vechtstreek te Hilversum door een gespecialiseerd bedrijf gedigitaliseerd. Aangezien er nog maar één vrijwel complete papieren set aanwezig was, zijn de kerkbladen door deze actie voor de toekomst definitief veilig gesteld. Nu zijn alle afleveringen digitaal voor eenieder doorzoekbaar. De bladen vormen een rijke bron voor bijvoorbeeld stamboomonderzoek en voor het schrijven van artikelen over de geschiedenis van de Hilversumse gemeente. Via de link kunt u ook zelf makkelijk op zoek.

In het scherm dat zich na het klikken op onderstaande link opent, kunt u bij ‘Vrij zoeken’ (rechtsboven) uw zoekterm (bijvoorbeeld uw naam) invullen, waarna u rechtsonder klikt op het oranje veld: Zoeken.

LINK ONS GEMEENTELEVEN

Of u kunt ook de volgende stappen volgen:

1. Ga naar www.gooienvechthistorisch.nl
2. Scroll iets naar beneden
3. Kies dan: Kranten, tijdschriften, adresboeken
4. Markeer in het geopende scherm in de linker kolom: Kranten – tijdschriften - adresboeken
5. Typ in hetzelfde scherm rechtsonder bij bron: Kerkblad Lutherse Gemeente - Ons Gemeenteleven
6. Type in hetzelfde scherm rechtsboven bij vrij zoeken: uw zoekterm, bijvoorbeeld uw achternaam
7. Klik rechtsonder op het oranje veld: Zoeken
8. Bevestig uw opdracht door op het oranje veld te klikken: Akkoord & Zoeken.

Het kan voorkomen dat de zoekopdracht zich niet beperkt tot Ons Gemeenteleven. Kies in dat geval midden in de rechter kolom voor: meer filters. Vink daarna aan: Kerkblad Lutherse Gemeente – Ons Gemeenteleven. Bevestig uw opdracht door rechtsonder te klikken op het oranje veld: Filteren. Op deze manier beperkt de zoekmachine zich tot Ons Gemeenteleven.


Max Cramer - archiefbeheerder